تیم فائزکاران فرح آباد که در فصلهای گذشته، دیدنی ترین رقابتهای یک فوتبال ساحلی دوست داشتنی را در لیگ دسته اول کشور به نمایش گذاشته و چهره های تاثیرگذاری را هم به رده های مختلف ملی معرفی کرده بود، امسال با نام "فــــرح آبــــاد ســــاری" جانشین تیم خوش سابقه "سازه سرای ساری" در لیگ برتر شد تا بخاطر برخورداری از زمین اختصاصی و مناسب، بازیکنان فنی، تاثیرگذار و ملی، استعدادهای مختلف از جمله کثرت استعدادهای جوان، استیل بسیار مناسب و قدرت بدنی بسیار بالای بازیکنان بومی، تماشاگران خونگرم، پرشور و دوستدار فوتبال ساحلی و اقامت همه بازیکنان در شهر تاریخی توریستی و ساحلی فرح آباد، بتواند نماینده ای نام آور در این سلسله رقابتهای فشرده و نفس گیر سراسری باشد.
لیگ برتر فوتسال ساحلی کشوربا حضور 16 تیم و در دو گروه 8 تیمی در شمال و جنوب برگزار می شود که در بالاترین سطح ممکن، زیباترین و فنی ترین مسابقات را در کلاس آسیا برگزار می کند و با توجه به حضور پرانگیزه تیم های باشگاههای پر مهره و پرامکانات کشور مثل سایپای کرج و نفت تهران، عملاً تیم فوتبال ساحلی فرح آباد با ۳ ملی پوش قظعی وارد جدی ترین کارزاری می شود که کمترین کوتاهی و قصور هم نمی تواند قابل اغماض باشد.
در این دوره از رقابتها که از ۱۳ تیر به صورت رفت و برگشت برگزار میشود، تیمهای ۱۶ گانه فرح آباد ساری، استیل آذین سمنان، سایپا کرج، فردوسی مشهد، عمران سازان اصفهان، شهدای چلیچه شهرکرد، دریا نوردان بوشهر، گلساپوش یزد، ندسا شیراز، پولاد مشبک بیرجند، شهید جهان نژادیان آبادان، ملوان بندرگز، داماش گیلان، یگانه موج خروشان هرمزگان، استقلال مبارکه اصفهان و نفت تهران با هم به رقابت می پردازند.
تیمهای استیل آذین سمنان، داماش گیلان، فردوسی مشهد، نفت تهران، سایپای کرج، پولاد مشبک بیرجند و ملوان بندرگز به اتفاق فرح آباد ساری در گروه یک لیگ و مابقی در گروه دوم قرار دارند.
از این رو در آستانه آغاز این رقابتهای مهم و سراسری لازم می دانم نکات قابل تاملی را جهت ارتقاء ضریب موفقیت این تیم که طبعاً در این مسابقات دارای هویت استانی است، متذکر شوم :
1-اداره کل تربیت بدنی باید با افزایش حضور موثر و مفید در فعل و انفعالات فنی و اداری این تیم، نسبت به افت و خیز احتمالی آن در طول لیگ احساس مسئولیت کرده و با تقویت های مختلف از جمله تزریق های مناسب مالی، قیمومیت غیر مستقیم خود را برای رشد همه جانبه باشگاهی اعمال کند.
2-مسئولین این باشگاه باید در اسرع وقت نسبت به تعیین مدیرعامل، کمیته فنی شامل سرمربی و کادر مربیان مجرب اقدام کرده و با تعیین سرپرست تیم و سایر سمتهای مرسوم باشگاهی مثل کمیته مالی و اداری، کمیته اجرائی، کمیته حقوقی و انضباطی، کمیته انتظامی، کمیته درمانی، روابط عمومی و غیره عملاً تیم را آماده و تقویت کنند.
3-کمیته فنی باید با تهیه CD بازیهای فصل گذشته تیم ها و فعال سازی گروه آنالیزور جهت بازی خوانی، شناخت خود را از تاکتیکهای تیمی و تکنیکهای فردی بازیکنان حریف، بیشتر، فنی تر و کارآمدتر کرده و اصطلاحاً بر نقاط ضعف و قوت تیم ها اشرافیت یابند تا بتوانند با آمادگی و تاکتیک های بهتر وارد این رقابتها شوند.
4-برخورداری از اسپانسرهای قوی در ورزش امروز، یکی از گزینه های موفقیت و ضامن ادامه حیات ورزشی برای هر باشگاه محسوب می شود و در فوتبال ساحلی که در غربت است، طبعاً با مشکل بیشتری مواجه است و از این رو تا زمانیکه تیم فوتبال ساحلی فرح آباد به سرنوشت تیم سازه سرا دچار نگردید، هر چه زودتر باید بدنبال اسپانسرهای چندگانه و جانشین بوده تا عملاً با فقد حامیان مالی مواجه نگردد.
5-دایر کردن یک پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی برای ایجاد، توسعه و نیز به روز کردن ارتباطات هواداران با باشگاه یکی از الزامی ترین اقدامات باشگاه در عصر ارتباطات مجازی و جلوگیری از حاشیه سازی های مرسوم است و البته همین سایت می تواند با پذیرش تبلیغات و فعالیتهای بازرگانی بخاطر کثرت بازدیدهای روزانه به یکی از منابع مهم درآمدی باشگاه نیز مبدل شود.
6-ارائه برنامه یکساله، یکی از اصلی ترین نیازها و ضرورتهای فعالیتی باشگاه برای برخورداری از چشم انداز مناسب جهت حرکت به سوی آینده است و طبعاً با چنین برنامه هایی باشگاه می تواند ضمن هدف گذاری، زمان بندی و اولویت بندی، فعالیتهای خود را ارزیابی کرده و کامیابی و ناکامی خود را ثبت کند.
7-تلاش برای تشکیل تیم های امید و جوانان و حتی تیم های پایه علاوه بر اینکه تیم را از خریدهای عمده بی نیاز می کند، می تواند بخاطر برخی فروش ها، دارای درآمد نیز بکند و از طرفی ارتباط استعدادهای بی نام و نشان را با باشگاه حفظ کرده و در نهایت موجب پشتوانه سازی می گردد.
8-تاسیس مدرسه فوتبال باشگاه، به معنای اشتغالزائی برای کادرهای کنارگذاشته شده و بازیکنان پا به سن گذاشته، ایجاد درآمد کلان برای باشگاه، گسترش ارتباط باشگاه با جامعه و خانواده ها، استعدادیابی از سنین پائین، غنی کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان و گسترش فوتبال است که هر کدامش الزامی و امری پسندیده است.
9-تبلیغ مناسب برای گسترش استقبال اهالی از مسابقات و تاسیس کانون هواداران و تربیت لیدرهای فرهنگی و کلاً الگوگرفتن از باشگاههای موفقی همچون علم و ادب مشهد که پشتوانه سازی هواداری از تیم در بحرانهاست.
10-لوگوسازی های فرهنگی از میراث فرهنگی و قابلیتهای اقلیمی و تبدیل فرح آباد به منطقه گردشگری ملی و حرکت دادن اهالی به سمت برخورداری از فعالیتها و درآمدهای اقتصادی در قالب خدمات استقبال از گردشگران، که در اصل می توان فوتبال ساحلی را هم اضافه شدن یکی دیگر از جاذبه های توریستی فرح آباد تلقی کرد.
11-احداث سکوهای مناسب برای تماشاگران و نیز ایجاد جایگاه برای زمین مسابقه، ایجاد رختکن مناسب برای بازیکنان و داوران، ایجاد سرویس بهداشتی مناسب برای تماشاگران بسیار الزامی است و در این رابطه بایستی تربیت بدنی مازندران به کمک باشگاه آمده تا عملاً فرح آباد دارای یک ورزشگاه مناسب و استاندارد فوتبال ساحلی برای میزبانی های بزرگتر در حد غرب آسیا و یا حتی قاره آسیا گردد.
12-تاسیس واحد آموزش برای باشگاه بسیار ضروری است که از جمله می توان به آموزش داوری، آموزش رفتاری، آموزش قوانین انضباطی، آموزش زبان، آموزشهای اولیه اورژانسی و غیره اشاره کرد.
13-بکارگیری یک روانشناس مجرب در کنار تیم و حداقل چک دو هفته یکبار بازیکنان در تنظیم تنش های روانی و مهار روحیه پرخاشگری بازیکنان بسیار تاثیرگذار و مفید است.
14-با توجه به استعدادهای گسترده فرح آباد، این باشگاه یا راساً و یا بعنوان الگو باید زمینه سازی لازم برای توسعه سایر ورزشهای ساحلی همچون والیبال ساحلی، هندبال ساحلی و غیره در دو گرایش پسران و دختران را فراهم آورد.
15-استقرار اداری باشگاه در یک مکان مناسب و تخصیص شماره تلفن ثابت و همراه، راه اندازی فاکس، امکانات کامپیوتری و ارتباطات اینترنتی و محل برگزاری جلسات و غیره بایستی پیش از اولین روزهای لیگ انجام پذیرد.
16-تلاش برای پخش مستقیم و یا غیرمستقیم مسابقات لیگ برتری از طریق صدا و سیمای شبکه تبرستان، کمک زیادی برای احیاء این استعدادها در مزار عمومی کرده و از طرفی باشگاه باید نهایت تعامل و همکاری را با سایر رسانه های مجازی و مکتوب به نمایش بگذارد.
۱۷-تهیه اساسنامه مناسب و مرامنامه درون سازمانی و موظف کردن یکایک بازیکنان و کادر به رعایت منشور باشگاه و پرهیز از تخطی و تخلف و تقلب که کلاً موجبات فروپاشی باشگاه را فراهم می آورد.
بهرحال امیدواریم فوتبال ساحلی فرح آباد ساری که به نمایندگی از مازندران در لیگ برتر حضور یافته با کمک مسئولان، مربیان و دوستان مسئول مورد حمایت جدی قرار گرفته و مدار موفقیت و پله های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر گذارد و به قله های روشن سعادت و سلامت نایل آید.
البته متذکر می شوم که اولین جلسه هماهنگی هیئت مدیره پیشنهادی با حضور آقایان دکتر غلامعلی رنجبر فرح آبادی، مهندس مهدی رضائی فرح آبادی، دکتر سیروس کرامتی فرح آبادی، حبیب الله رحیمی فرح آبادی، میرعلی عمادی دارابی، جعفر باقری فرح آبادی، حسینعلی نجفی اوریمی، صاحب دهشت و حقیر به مدیریت صاحب امتیاز و مدیرعامل موقت باشگاه آقای علی هشیار تهرانی برگزار شد و در این جلسه مسئولیتهای ذیل موقتاً به افراد داده شد تا در نشست مجمع عمومی تصمیم نهائی اتخاذ گردد:
آقایان حبیب الله رحیمی فرح آبادی رئیس هیئت مدیره، علی هشیار تهرانی مدیرعامل، حسینعلی نجفی اوریمی رئیس کمیته فنی، سیروس کرامتی فرح آبادی رئیس کمیته اجرائی، میرعلی عمادی دارابی رئیس کمیته فرهنگی، جعفر باقری فرح آبادی رئیس کمیته انتظامی و درمانی، صاحب دهشت سرپرست تیم و مسئول روابط عمومی
ضمناً آقایان حجةالاسلام اکبر حنیف نژاد فرح آبادی، مهندس ایرج رضائی فرح آبادی، مهندس عبدالحمید فرزانه کناری، اصغر طالبی فرح آبادی، احمد فرزام، قاسم عباسزاده فرح آبادی، سلمان انتظاری فرح آبادی و تنی چند از پیشکسوتان در جلسه بعدی هیئت مدیره حضور خواهند داشت.
صادقعلی رنجبر-عضو هیئت علمی دانشگاه-4/4/90